6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 6:16

Șeful CNADNR, Mircea Pop, recunoaște că a dat prime

spot_img

Mircea Pop CNADNR

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), condusă de veșnicul “interimar” Mircea Pop, a recunoscut vineri, într-un comunicat oficial, că le-au fost acordate prime anumitor angajați.

Valoarea acestora nu s-ar ridica însă chiar la aproape 5.000 de euro. “Nu au fost acordate prime de asemenea valori în cadrul companiei”, se arată în comunicatul de presă remis vineri de CNADNR.

În plus, CNADNR a precizat că tăierile salariale care urmează a fi “operate” vor afecta doar personalul TESA, cu procentul mediu de 15%, generat de reducerea fondului de salarii în anul 2013. “Personalul muncitor nu va fi afectat de această reducere, prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2013 convenindu-se o creştere cu 5% a salariilor acestora”, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa Zilei dezvăluia joi că anumiți directori din CNADNR, mai exact cei care se ocupă de gestionarea proiectelor derulate cu fonduri europene, printre care se numără – potrivit site-ului companiei și Mircea Pop – au fost premiați cu sume de până la 5.000 de euro. Asta, în condițiile în care liderii sindicali explicau că simpli angajați ar urma să fie afectați de tăieri salariale.

Alexandru Maghiar