9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022 - 15:15
No menu items!

Șeful CIA a demisionat din cauza unei relații extraconjugale

spot_img

Şoc la Casa Albă, după ce David Petraeus, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii, celebra CIA, a demisionat din funcţie din cauza unei relaţii extraconjugale.

„Ieri dupa-amiază am mers la Casa Albă şi am cerut permisiunea preşedintelui de a demisiona, din post, din motive personale”, a anunţat Petraeus într-o scrisoare adresată colegilor din CIA. „După ce am fost căsătorit 37 de ani, am dat dovadă de lipsă de raţiune implicându-mă într-o relaţie extraconjugală. Un astfel de comportament este inacceptabil, în calitate de soţ şi de lider al unei organizaţii cum este cea a noastră”, a mai spus Petraeus în scrisoare.

„În această după-amiază, preşedintele a acceptat demisia mea”, a mai precizat Petraeus. Potrivit postului de televiziune NBC, postul de director al CIA îi va reveni actualului adjunct Mike Morrell. NBC precizează că Morrell, un vechi analist CIA, se afla în călătorie cu preşedintele George W. Bush în timpul comiterii atentatelor de la 11 septembrie 2001 şi a fost în Camera de Război cu președintele Barrack Obama în decursul misiunii de ucidere a lui Osama bin Laden. Într-un comunicat, preşedintele Barack Obama a lăudat serviciile lui David Petraeus.

„Fără îndoială, el a fost unul dintre ofiţerii remarcabili ai generaţiei sale”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Demisia lui David Petraeus a avut loc în ziua în care preşedintele Barack Obama a revenit la Casa Albă, după câştigarea alegerilor prezidenţiale.