2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:01
No menu items!

Șeful Autorității Sanitare Veterinare va fi demis

spot_img

Șeful Autorității Sanitare Veterinare va fi demis

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) va avea o altă conducere, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta. Instituţia este condusă în prezent de Mihai Ţurcanu, sprijinit de PNL.

“Urmăresc cu foate mare preocupare- şi ministrul agriculturii, de asemenea – toate semnalele pe care le primim referitoare la siguranţa alimentară, la procedurile sanitar-veterinare. Cred că este un domeniu extrem de important şi sensibil. Pe de-o parte, în ultima lună şi jumătate, ANSVSA, declanşând controale, a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese şi de nereguli, şi e bine că se constată şi se iau măsuri şi voi susţine în totalitate cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Pe de altă parte, riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nimic nu mai putem să mai consumăm. E vorba de mesajul dat către populaţie şi interesul nostru economic legat de producători. Au scăpat anul trecut de secetă, iar anul acesta este panica descoperirilor. Din acest motiv, am avut o discuţie cu ministrul agriculturii, cu preşedintele ANSVSA, şi vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a apreciat că, prin aceste măsuri, va fi asigurată o comunicare mai bună şi eficientă, precum şi proceduri mai clare.

“O să avem o altă conducere la ANSVSA”, a adăugat Ponta, arătând că este important să se arate că există un sistem care funcţionează perfect.

Reprezentanţi ai agricultorilor şi industriei alimentare l-au criticat pe şeful ANSVSA pentru “lipsă de profesionalism”, după scandalul laptelui infestat. La rândul lui, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că nu poate aprecia competenţa pentru funcţia de şef al ANSVSA a lui Mihai Ţurcanu, însă a admis că în cazul acestuia a fost o problemă de comunicare, important fiind să fie date asigurările necesare pentru consumatori în scandalul laptelui.

R.D.