28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:24
No menu items!

Șeful ASF despre cazul Omniasig: Situația este sub control

spot_img

Mișu Negrițoiu a declarat joi că Autoritatea de Supraveghere Financiară a urmărit permanent evoluția societății de asigurare, care este una bine capitalizată

omniasig

ASF a făcut recomandări și a intervenit când a fost cazul la Omniasig, șeful Autorității declarând că niciunul dintre posesorii de polițe nu va avea de suferit și nu va fi afectat. Potrivit șefului Autorității, Mișu Negițoiu, este vorba despre polițe de asigurări de locuință, numărul acestora fiind mult mai mic decât cel vehiculat în presă, la fel şi numărul celor implicați.

”Intervenția mea are scopul de a asigura publicul, consumatorii de produse de asigurări și clienții Omniasig că situația este sub control (…) ASF a urmărit permanent evoluția societății, a făcut recomandări şi a intervenit când a fost cazul. Drept urmare, societatea este astăzi bine capitalizată, acționarii au adus peste 100 de milioane de Euro în ultimii ani. Societatea întrunește criteriile de prudențialitate legale, are o bună cotă de solvabilitate și lichiditate și, din informațiile pe care noi le avem, are constituite și rezervele tehnice suficiente”, a declarat Negițoiu.

Zeci de percheziții s-au derulat, miercuri dimineață, la sediile Omniasig, unul dintre cei mai importanți asigurători de pe piața din România. Directorul general al societății şi peste 40 de directori de sucursale și directori de vânzări sunt suspectaţi de implicare în falsificarea a aproximativ 1 milion de poliţe de asigurare. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi prejudiciat astfel statul cu câteva milioane de euro.

C.C.