12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:26

Șefa CNA, Laura Georgescu, acuzată că a dat ilegal amenzi unor posturi TV

spot_img

DNA a extins urmărirea penală pe numele Laurei Georgescu, președintele CNA, pentru abuz în serviciu și instigare la fals

b365.ro

Procurorii secției de combatere a infracțiunilor conexe de corupție spun că în perioada 2013-2014, șefa Consiliului Național al Audiovizualului a instigat la întocmirea unor sesizări nereale, care au fost soluționate în plenul CNA cu sancțiuni pentru unele eposturi de televiziune.

Preşedinta CNA Laura Georgescu, posibil urmărind diferite interese de natură personală sau capacitată de entităţi juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce deţin diferite funcţii publice, a impus mai multor funcţionari din cadrul C.N.A., să întocmească sesizări ce conţin date nereale, iar ulterior a susţinut respectivele sesizări false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancţionarea cu amendă a unui număr de 7 posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sancţionate de mai multe ori.

comunicat DNA

Sesizările identificate a fiind nereale au fost făcute în numele unor persoane cu date de contact inexistente. Mai mult, abaterile reclamate în aceste sesizări erau nereale sau mai vechi de 6 luni, așadar puteau fi prescrise. Președinta CNA încerca să păstreze legalitatea sesizărilor, spunând că au venit pe e-mailul instituției, unde fuseseră însă inserate și printate ca fiind înregistrate astfel.

Laura Georgescu este acuzată de 20 de fapte de abuz în serviciu și 20 de falsuri în înscrisuri.