18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:24

Șef din Oficiul de Cadastru București, reținut pentru mită

Șeful Biroului Resurse Umane a cerut 15.000 euro pentru favorizarea unei angajări

DNA_Sediu_SZ (4) 

Procurorii DNA l-au reținut, joi, pe șeful Biroului Resurse Umane și Relații cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, Iulian Bocșe, sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor Secției de combatere a corupției, Iulian Bocșe a pretins de la Dan-Constantin Cuzuc 15.000 de euro în schimbul favorizării Elenei Simona Toader, la concursul de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, până în prezent, Bocșe a primit de la Cuzuc aproximativ 5.000 de euro.

Totodată, procurorii au suspiciunea rezonabilă că Iulian Bocșe, membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (pentru ocuparea unor posturi vacante de execuție în cadrul instituției menționate), și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu cu prilejul desfășurării concursului menționat, pentru a obține promovarea acestui concurs de către Elena Toader.

Dan Cuzuc și Elena Toader sunt cercetați în libertate pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu, respectiv complicitate la dare de mită și complicitate la instigare la abuz în serviciu.

Andrei Tudor