10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:38
No menu items!

Școli închise din cauza drumurilor blocate din judeţul Vaslui

spot_img

Școli închise din cauza drumurilor blocate din judeţul Vaslui

Peste  60 de şcoli din judeţul Vaslui sunt închise, luni, din cauza drumurilor blocate de ninsorile abundente şi de viscol, ceea ce a făcut imposibil accesul a peste 6.500 de elevi şi cadre didactice cu mijloacele de transport spre unităţile de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a centralizat situaţia si a stability că un număr 64 de şcoli şi un liceu şi-au suspendat cursurile cel puţin pentru o zi, deoarece atât elevii, cât şi cadrele didactice nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ din cauza drumurilor blocate. Școlile închise sunt de pe teritoriul a 23 de comune din judeţi, în total fiind afectaţi 6.554 de elevi.

Şcolile închise luni şi în zilele următoare, după caz, vor recupera orele pierdute în semestrul al doilea, au decis oficialii ISJ Vaslui, printr-un program stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Tot din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic, 37 de localităţi din judeţul Vaslui sunt fără energie electrică, unele chiar şi de 24 de ore din cauza accesului greoi al echipelor de intervenţie în zonele în care au apărut defecţiunile în reţeaua de distribuţie.

Cele mai afectate zone cu localităţi rămase fără energie electrică rămân în continuare nordul şi estul judeţului Vaslui.

 O.D.