8.6 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 20:19

Școala lui Codruț organizează dresaj gratuit pentru câinii maidanezi adoptați

codrut

Școala lui Codruț organizează în acest an o nouă campanie de dresaj gratuit pentru câinii maidanezi adoptați. Evenimentul se va desfășura, în fiecare joi, în zona țarcului de câini dinspre Facultatea de Medicină Veterinară, la ora 18:30.

Codruț face parte din echipa de maidanezi a Clubului Câinilor Utilitari, fiind cel mai bătrân și mai titrat câine al lor. S-a pensionat și apoi a revenit în activitate, iar acum pare că întinerește precum Benjamin Button.

Este un cățel găsit pe stradă de reprezentanții fundației Vier Pfoten în 2004. După mai multe peripeții el a fost pus să lucreze cu Vlad Popescu, care este în prezent stăpânul și dresorul lui.

Codruț are la activ nu mai puțin de 10 tabere de dresaj, 5 examene de dresaj în specialitatea Căutare și Salvare, un titlu de Învingător la Campionatul Național de Dresaj din 2006, dar mai ales 5 intervenții în misiuni reale, alături de forțele competente.

Este unul dintre primii câini de Căutare și Salvare din România și încă este în activitate. Este un prieten minunat și un profesor pentru ceilalți.

“Probabil cel mai celebru câine de lucru din România. Are norocul de a fi și frumos. Atât de frumos încât la fiecare apariție a echipei noastre în presă, el să fie în centrul atenției. A fost selectat să joace în reclame, filme și chiar într-un episod de serial de televiziune. A mai apărut și într-o mulțime de ziare”, a spus Vlad Popescu.

Clubul Câinilor Utilitari se ocupă cu pregătirea de câini pentru Căutare și Salvare, câini pentru Terapie Asistată de Animale, DRESAJ, Dog AGILITY, Programe Educaționale.

Clubul Câinilor Utilitari este un proiect inițiat de câțiva tineri instructori de dresaj canin, psihologi și alți entuziaști și pasionați, care iși propune formarea cât mai multor câini de utilitate socială.
Clubul Câinilor Utilitari se ocupă cu pregatirea de câini de terapie și câini de căutare și salvare și derularea de programe educaționale privind Protecția Animalelor și a Mediului.

Membrii Clubului pregătesc, de mai bine de 8 ani, câini maidanezi (și nu numai) pentru a deveni câini utilitari, din dorința de a schimba în bine imaginea acestora și de a arăta că și câinii maidanezi pot deveni câini utili societății și pot fi dresați să obțină performanțe.

D.M.