10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:28

ȘCOALA…CHIAR ALTFEL. Elevi de liceu se joacă de-a teroriștii

spot_img

Reprezentanții unei asociații de voluntari pun în scenă un scenariu terifiant care are drept protagoniști elevi ai Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Constanța. Asta, în cadrul programului care ar trebui să contribuie la educarea și dezvoltarea personalității adolescenților

elevi_paintball

Un elicopter ce are la bord cercetători de top, care au descoperit tratamentul împotriva cancerului, se prăbușește într-o zonă de conflict. Membrii unei grupări teroriste atacă epava elicopterului, hotărâți să-i răpească pe savanți. Sub ploaia de gloanțe, medici-salvatori încearcă să le acorde primul-ajutor cercetărilor, grav răniți în accident.

Proganiștii acestui terifiant scenariu sunt elevi ai Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Constanța, care ar trebui astfel să-și dezvolte personalitatea și abilitățile în cadrul programului “Școala altfel”.

“Spectacolul” – oarecum unic în lume, în condițiile în care de experiențe similare au mai avut parte doar elevi din Pakistan, învățați să mânuiască armele și să dezarmoseze bombe, tot în scop educativ – va fi pus în scenă joi de Asociația Civicum Voluntaris.

Inspirați probabil de abundența de informații legate de modul în care acționează militanții ISIS sau Al – Qaeda, coroborate cu tragediile aviatice produse anul trecut în România, reprezentanții asociației ne anunță, într-un comunicat de presă, că acesta este modul în care elevii sunt “stimulați să lucreze în echipă și îndemnați să practice sportul, să fie agili și hotărâți“.

Reprezentanții asociației nu precizează, evident, dacă binele ar trebui să triumfe și teroriștii să fie anihilați. Cert este că elevii care vor asista, de pe margine, la lupta dintre teroriști și forțele de ordine ar putea să ia ceva lecții de prim-ajutor de la studenții mediciniști (care vor juca rolurile salvatorilor SMURD), “obligați să evalueze starea bolnavilor în condiții neprietenoase!”.

Un lucru e cert: cei 14 elevi aflați în zona de conflict (7 teroriști și 7 “apărători ai păcii”) se vor specializa în mânuirea armelor, pentru Campionatul de Paintball “Cupa Liceelor”, care se va organiza la Constanța în luna mai.

Raluca Dan/Marilena Nedelcu