Șase nave NATO au intrat în Marea Neagră, pentru exerciții

Șase nave de război NATO au intrat în Marea Neagră, pentru exerciții cu forțele marine din țara noastră, Bulgaria și Turcia

exercitiu-militar

Conform Reuters, crucişătorul american USS Vicksburg, purtător de rachete şi alte cinci nave NATO vor face exercițiile timp de câteva zile, mesajul fiind acela de a-i liniști pe aliații din regiune, în contextul agresivității Rusiei.

Tot astăzi, Rusia a anunţat că va demara exerciţii militare în zonele de frontieră în care are dispute teritoriale, printre care Caucazul de Sud şi de Nord, Abhazia, Oseţia de Sud, Armenia şi Crimeea. În total, 2.000 de soldaţi ruşi vor participa la aceste manevre.

Recent, trimisul Moscovei la NATO s-a arătat îngrijorat de planurile NATO de a-şi consolida capacităţile militare pe flancul estic, în special în ceea ce priveşte planurile privind România şi Polonia. La începutul lunii februarie, NATO a prezentat un plan pentru a spori capacitatea militară a membrilor NATO din Europa de Est, ca răspuns la criza din Ucraina. Una dintre principalele măsuri luate a fost înfiinţarea unui comandament pentru răspuns rapid în caz de agresiune, care va număra până la 5.000 de soldaţi.

S.M.

NICIUN COMENTARIU