14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 15:54

Șantaj la președintele Curții Supreme. Fosta angajată a soțului Liviei Stanciu cerea 20.000 de euro

spot_img

  • UPDATE

Femeia care a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele Curții Supreme, va fi adusă luni la sediul DNA. Surse judiciare citate de AGERPRES au precizat că șantajul ar fi constat în amenințarea cu defăimarea, întrucât femeia susținea că soțul Liviei Stanciu i-ar fi datorat bani și că va face public acest lucru în presă dacă președintele Curții Supreme nu-i va da 20.000 de euro.

Președintele Curții Supreme, judecătoarea Livia Stanciu, ar fi fost șantajată, susțin surse judiciare citate de Realitatea TV. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac cercetări în acest caz, la ora transmiterii aceste știri având loc percheziții în trei locații din Galați, orașul de baștină al Liviei Stanciu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unei infracțiuni de șantaj, persoana vătămată fiind președintele unei instanțe judecătorești din Capitală. În cursul zilei de 9 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 3 locații situate în municipiul Galați, din care una este punctul de lucru al unui agent economic. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

Surse judiciare au declarat pentru Realitatea TV că persoana suspectată de șantaj ar fi o fostă angajată a soțului Liviei Stanciu, care a murit în urmă cu 3 ani. Femeia i-ar fi cerut sume de bani președintelui ÎCCJ, sustinând că soțul ei, Andrei Stanciu, i le-ar fi datorat.

Livia Stanciu este preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2010 și judecător la Secția Penală a Curții din 2004.  În perioada 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galaţi şi la Curtea de Apel Galaţi. Timp de 14 ani, în perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Livia Stanciu a condus completul de cinci judecători care a hotărât condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii și condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare. De asemenea, președinta ÎCCJ a condus şi completul care a decis condamnarea la 7 ani de închisoare a fostului senator PSD, Cătălin Voicu.