1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:24
No menu items!

Şoferii nu vor mai plăti, în weekend, taxa pentru Autostrada Soarelui

spot_img

foto: ziare.com

Până la 31 august, șoferii nu vor mai fi obligaţi să achite, în weekend, taxa pentru Autostrada Soarelui (Bucureşti-Constanţa), astfel încât să fie evitate cozile la staţia de taxare, a anunţat joi premierul Victor Ponta.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată, pentru sfârşitul de săptămână, prin ordin al ministrului delegat pentru infrastructură, în subordinea căruia funcţionează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Astfel, începând cu sfârşitul acestei săptămâni şi până la 31 august inclusiv, în intervalul vineri ora 06.00-duminică ora 24.00, nu va mai fi percepută o taxă pe Autostrada Soarelui.

Premierul, aflat în vizită oficială în Kazakhstan, a precizat că a cerut să se renunţe la această taxă după ce a observat cozile din weekend la staţia de taxare pe Autostrada Soarelui.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara anului trecut, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.

Andrei Tudor