8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:56
No menu items!

Şoferii, monitorizaţi duminică de 2.200 de poliţişti cu 450 de radare

spot_img

Traficul rutier în toată ţara, în special cel dinspre litoral şi staţiunile montane spre Capitală, este supravegheat duminică, în ultima zi a mini-vacanţei de Sf. Maria, de 2.200 de poliţişti de la Rutieră, două elicoptere şi 450 de radare.

Potrivit Poliţiei Române, sunt monitorizate în special traseele dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3 (tronsonul Bucureşti – Ploieşti) şi sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei. Poliţiştii vor monitoriza traficul rutier pentru a preveni accidentele grave şi a combate excesele de viteză ale şoferilor.

Începând cu ora 16.00, când se anticipează intensificarea traficului dinspre Litoral şi staţiunile montane, două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie vor survola autostrada Bucureşti-Constanţa şi DN1, în vederea transmiterii de informaţii utile echipajelor de Poliţie Rutieră aflate la sol. În fiecare dintre elicoptere se va afla şi câte un poliţist de la Rutieră, mai precizează Poliţia Română.

În acţiunea desfăşurată la nivel naţional duminică sunt angrenaţi şi poliţişti de Ordine Publică, pentru a le acorda sprijin celor de la Rutieră, în special în mediul rural.