6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 21:53
No menu items!

Şeful statului dă cu VETO-ul lui Ponta de pământ

spot_img

Preşedintele Traian Băsescu a criticat declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia România ar trebui să utilizeze dreptul de veto la Consiliul European dacă bugetul Uniunii Europene nu va fi favorabil ţării noastre.

“De la anunţul de ieri cu veto, toate statele contributoare, şefii lor, s-au băgat sub birouri. Sunt în alertă că România cere drept de veto. Nu poţi să mergi în halul acesta la Bruxelles. Şi eu l-aş folosi, dacă se încalcă tratatul. De 8 ani, nu am văzut niciun stat care să depună un veto. În rest, misiunea liderilor europeni e să stea acolo până găsesc soluţii. Nu te poţi duce la donatori. Doamna Merkel, îţi trântesc un veto de pleci de la Berlin. Mecanismul unui ceasornic nu e suficient de fin pentru a compara cu negocierile din CE când e vorba de bani. Nimeni nu ţipă, nu dă cu pumnul în masă. Este exclus”, a subliniat Băsescu.

El a adăugat că ar fi încercat sã gãseascã soluţii pentru ca premierul Victor Ponta sã-l poată însoţi la lucrările Consiliului European de la Bruxelles, de sãptãmâna viitoare, dar a arătat că este păcat că Ponta a fãcut public respectivul subiect. “N-aş vrea s-o lungim, oferta a fost respinsã. Subiectul, păcat cã l-a fãcut public. Subiectul este închis pentru mine”, a precizat preşedintele Bãsescu. (C.C.)