20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 15:55

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa, reţinut pentru corupţie

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ialomiţa, Cornel Tache, a fost reţinut pentru luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut magistraților Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Ancheta care a dus la reținerea șefului SIF Ialomița reprezintă o continuare a investigațiilor care au dus la reținerea, la finele săptămânii trecute, a unui comisar de la Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Călărași și a șefului Gărzii de Mediu Călărași.

Procurorii DNA l-au reţinut, în acelaşi dosar, şi pe Dragoş Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, pentru luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie – septembrie, Cornel Tache a primit mită de la o persoană, denunţătoare în cauză, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, “înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale”. “De asemenea, în cursul anului 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să-i determine să soluţioneze un dosar în care denunţătorul era cercetat penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, în favoarea acestuia din urmă”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Dragoş Laurenţiu Păun este acuzat că, în cursul lunilor august – septembrie, ar fi primit 1.000 de lei de la aceeaşi persoană, pentru a nu dispune sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la măsurile sanitar-veterinare.

Luni, Cornel Tache a fost prins în flagrant în timp ce primea 20.000 de lei de la persoana care l-a denunţat.

Procurorii l-au reţinut, marţi, pe Cornel Tache şi au cerut Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

R.D.