6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:42
No menu items!

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, eliberat din funcție la cerere

spot_img

Pruteanu, a fost numit, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliției Române, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române

mihai_pruteanu

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, prin ordinul al ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea, și numit director adjunct al Direcției de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Mihai Pruteanu a primit o atenționare după ce Adrian Botez, condamnat pentru că a încercat să-l omoare pe interlopul Puiu Mironescu, a fost eliberat din arestul Poliției Capitalei, deşi instanţa stabilise ca acesta să execute 10 ani de închisoare.

Referitor la cazul “Adrian Botez”, reprezentanții IGPR au precizat, miercuri, într-un comunicat de presă că șeful Poliţiei Române a dispus o serie de măsuri la finalizarea verificărilor efectuate de către ofiţerii specialişti ai Direcţiei Control Intern din cadrul IGPRla Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă, directorul S.I.R.A.P. şi directorul adjunct al S.I.R.A.P., un ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la C.R.A.P. nr. 1, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus declanşarea cercetării prealabile.

De asemenea, faţă de directorul general al D.G.P.M.B. a fost luată măsura atenţionării. Totodată, directorul general al D.G.P.M.B. a fost eliberat din funcţie la cerere, prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea. Acesta, a fost numit, prin dispoziţie a inspectorului general, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R..

Un raport cuprinzând rezultatul verificărilor efectuate a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru sprijinirea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal deschis în cauză.

Inspectoratul General al Poliției Române
comunicat de presă

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare. Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat. Poliţiştii l-au căutat pe Botez pentru a-l reîncarcera, însă, până în prezent, acesta nu a fost găsit.

R.D.