-2.6 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 2:32
No menu items!

Şeful Pentagonului: SUA caută în continuare o coaliţie internaţională

spot_img

Şeful Pentagonului: SUA caută în continuare o coaliţie internaţională

Statele Unite ale Americii caută în continuare „o coaliţie internaţională care să acţioneze unit” în ceea ce priveşte presupusul atac cu arme chimice al regimului de la Damasc împotriva unor civili, a declarat ministrul american al apărării, Chuck Hagel, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Manila, potrivit AFP.

„Abordarea noastră este continuarea căutării unei coaliţii internaţionale care să acţioneze unit”, a declarat secretarul american al Apărării.

Chuck Hagel a precizat că Washingtonul respectă votul parlamentului britanic, care a respins joi seară cu 285 la 272 de voturi moţiunea prezentată de premierul David Cameron, care susţinea principiul unei intervenţii militare în Siria.

„Este responsabilitatea fiecărei ţări în parte să îşi asume propriile decizii”, a precizat el, adăugând că „Noi continuăm să îi consultăm pe britanici, la fel ca şi pe ceilalţi aliaţi. Această consultare vizează modalităţi de a avansa împreună pentru a răspunde acestui atac cu arma chimică în Siria”.

C.I.