8.6 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 20:10

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat că ar fi ajutat 3 persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar de evaziune, rămâne în arest.

Completul de 5 judecători de la instanţa supremă a respins marţi recursul faţă de măsura preventivă, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă.

Instanţa a decis, în 14 iunie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a şefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din funcţie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului.

Judecătorii instanţei supreme au admis propunerea procurorilor DNA şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cristudor, hotărârea fiind atacată cu recurs.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, pe 13 iunie, reţinerea şi arestarea preventivă a şefului DNA Slobozia, iar pe 14 iunie a dispus suspendarea lui din funcţie.

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost reţinut pe 13 iunie, fiind acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului, după ce ar fi ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

Lucian Mera

Foto: Liviu Untaru