19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:45

Şeful CJ Iași, Cristian Adomniței, sub control judiciar

spot_img

Adomniţei a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual

Adomnitei Cristian 1

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată în noaptea de vineri spre sâmbătă de judecătorii Tribunalului Iași, o hotărâre similară fiind luată și în cazul celor trei femei care au fost reținute joi de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Astfel, magistraţii Tribunalului Iași a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în cazul lui Cristian Adomniței și a dispus cercetarea acestuia sub control judiciar.

O decizie asemănătoare a fost luată și în cazul celor trei femei: Cristina Teodora Jinga – director executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Carmen Irimescu – șef al Serviciului Proiecte și Parteneriate din CJ Iași și Letiția Popa, administrator al firmei Laser Co, firmă care a avut încheiat cu CJ Iași un parteneriat privind promovarea județului.

Joi, procurorii anticorupție l-au reținut pe președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual. În dosar, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iași au luat aceleași măsuri față de Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu și Letiția Popa, printre acuzațiile reținute împotriva acestora fiind abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, respectiv, instigare sau complicitate la această infracțiune.

R.D.