1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 2:29
No menu items!

Şeful Biroului Urmăriri din Poliţia Constanţa, reţinut după ce a încercat să dea mită unui procuror

spot_img

mita

Şeful Biroului Urmăriri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Constanţa, comisar-şef Ionel Cazacu, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a încercat să ofere mită 1.000 de euro unui procuror pentru o soluţie favorabilă într-un dosar în care era cercetată o altă persoană.

Comisarul-şef Ionel Cazacu este cercetat de către procurorii DNA-Serviciul teritorial Constanţa pentru complicitate la dare de mită, în acest dosar fiind cercetat şi un alt bărbat, Nicolaie Irimia, sub acuzaţia de dare de mită, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit comunicatului, Nicolaie Irimia, prin intermediul comisarului-şef, i-a oferit denunţătoarei, procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, pentru ca procurorul să adopte o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar penal în care Irimia era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Suma de 1.000 euro i-a fost dată de către Ionel Cazacu unui alt denunţător, care urma să faciliteze predarea banilor către procuror.

Sâmbătă, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a comisarului-şef Ionel Cazacu şi a lui Nicolaie Irimia, urmând ca aceştia să fie duşi la Curtea de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu, a declarat sâmbătă că Ionel Cazacu a fost suspendat din funcţie de către conducerea Inspectoratului.

A.V.