0.9 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023 - 23:42
No menu items!

Şefa de cabinet a premierului ceh Petr Necas, inculpată pentru abuz de putere

spot_img

Şefa de cabinet a premierului ceh Petr Necas, inculpată pentru abuz de putere

Şefa de cabinet a premierului ceh Petr Necas, Jana Nagyova, a fost inculpată pentru abuz de putere, a anunţat vineri un reprezentant al Parchetului, citat de AFP.

Nagyova a fost arestată în noaptea de miercuri spre joi de brigada de luptă împotriva crimei organizate, împreună cu multe alte personalităţi politice apropiate puterii, în cadrul unei vaste operaţiuni la care au participat 400 de poliţişti.

Potrivit procurorului, în cadrul operaţiunii poliţieneşti au fost arestate opt persoane, iar şapte dintre acestea au fost inculpate. Printre cei arestaţi s-ar afla, potrivit presei, şeful biroului guvernului, Lubomir Poul, actualul director al serviciului militar de informaţii, Milan Kovanda, precum şi foştii parlamentari ai partidului ODS, Petr Tluchor et Ivan Fuksa.

Şefa de cabinet a lui Necas „a cerut serviciului militar să furnizeze informaţii care ies din cadrul definit de lege”, a declarat procurorul Parchetului din Olomouc (est), Ivan Istvan,adăugând că în urma acestei cereri, responsabili ai serviciului militar de informaţii au „urmărit persoane fizice concrete fără consimţământul ministrului apărării, aşa cum prevede legea”.

C.I.