2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:02
No menu items!

Şef din Inspectoratul pentru Controlul în Transportul Rutier, reţinut pentru luare de mită

spot_img

Polițist reținut pentru că ar fi cerut bani și favoruri sexuale în numele unor judecători

Inspectorul şef pentru județul Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi un inspector de trafic au fost reţinuţi, joi, după ce au cerut şi primit 5.000 de euro mită de la patronul unei firme, pentru ca acesta să nu fie sancţionat contravenţional.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi că, în perioada 2-7 noiembrie, Sorinel Beşteliu, în calitate de inspector şef judeţean Dolj în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, şi Marius Sîrbu, inspector de trafic, au cerut şi primit 5.000 de euro de la patronul unei societăţi de transport marfă.

În schimbul acestor bani, cei doi i-ar fi promis patronului că, în perioada noiembrie-decembrie, îi vor determina pe angajaţii din cadrul instituţiei să nu aplice sancţiuni contravenţionale societăţii de transport marfă, susţin anchetatorii.

Celor doi angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier li s-au adus la cunoştinţă învinuirile, iar procurorii au dispus joi reţinerea lor, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Ei urmează să fie prezentaţi magistraților Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

R.D.