1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:28
No menu items!

Şedinţa Senatului, suspendată din lipsă de cvorum

spot_img

parlamentul romaniei

Şedinţa de miercuri a Senatului, în care urmau să fie dezbătute aproape 50 de iniţiative legislative şi proiecte de lege, printre care şi un proiect de modificare a Legii privind organizarea judiciară, prioritate legislativă a Guvernului, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Senatorii hotărâseră să lucreze în plen şi miercuri, având în vedere numărul mare de proiecte de acte normative care trebuie să fie dezbătute şi votate. După apelul nominal, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Nicolae Moga (PSD), a constatat că în sală se aflau doar 75 de senatori, insuficient pentru ca Senatul să lucreze în plen.

Moga a afirmat că, atât timp cât el prezidează lucrările Senatului, nu acceptă “tertipuri”.

“Am înţeles că este aglomeraţie în trafic, multe am înţeles, dar eu vă spun că, atât timp cât o să fiu preşedintele de şedinţă, nu accept să nu fie cvorum sau alte tertipuri, motiv pentru care suspend şedinţa de astăzi din lipsă de cvorum. (…)Domnul coleg Roşca Stănescu, care a propus şedinţa de astăzi, nu este prezent. Nici data trecută nu a fost, nici de data asta”, a mai spus Moga.

Andrei Tudor