2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:00
No menu items!

Şedinţă CSAT, marți. Pe ordinea de zi – posibile contribuții ale României la coaliția internațională împotriva Statului Islamic

spot_img

Ședinţa CSAT, condusă de preşedintele Traian Băsescu, va avea loc marţi, începând cu ora 16.00, la Palatul Cotroceni

csat

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va avea loc marţi după-amiază, pe ordinea de zi figurând teme precum riscurile şi ameninţările la adresa României pentru 2015 și posibilele contribuţii ale României la coaliţia internaţională condusă de Statele Unite împotriva grupului terorist Statul Islamic, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Traian Băsescu, va avea loc marţi, începând cu ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse teme referitoare la riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa României pentru anul 2015, președinția română a Comitetului Interministerial de Rang Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană din anul 2015, cadrul de cooperare interinstituțională dintre Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan în anul 2015, posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii împotriva Statului Islamic din Irak și Levan, amenințările cibernetice la adresa securității naționale și capabilitățile României de reacție la atac cibernetic major, prevenirea și combaterea utilizării internetului în scopuri teroriste.

Administrația Prezidențială precizează că pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea internațională.

D.M.