9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:22

Şase membri ai celulei teroriste care a comis atacurile din Paris ar putea fi încă liberi

spot_img

Unul dintre suspecţi ar fi fost văzut conducând o maşină înmatriculată pe numele soţiei lui Amedy Coulibaly, jihadistul care a ucis joi o poliţistă la Montrouge, iar vineri a omorât patru persoane într-un magazin din capitala franceză

teroristi_politie

Şase membri ai celulei teroriste care a comis atentatele de săptămâna trecută de la Paris ar putea fi în continuare în libertate, a avertizat poliţia franceză, citată de Sky News.

Forţele de securitate franceze caută în continuare şase membri ai celulei care a organizat şi comis atacurile de la Paris. Unul dintre suspecţi ar fi fost văzut conducând o maşină înmatriculată pe numele soţiei lui Amedy Coulibaly, jihadistul care a ucis joi o poliţistă la Montrouge, iar vineri a omorât patru persoane într-un magazin din capitala franceză

Potrivit unor surse oficiale, poliţia caută în regiunea pariziană un autoturism Mini Cooper înmatriculat pe numele lui Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly.

Premierul francez Manuel Valls a declarat deja că Amedy Coulibaly a avut “fără îndoială” un complice şi că “urmărirea va continua” pentru găsirea persoanelor care l-au ajutat.

Boumeddiene este de asemenea căutată de autorităţi, însă aceasta s-ar afla în Siria încă dinainte de comiterea atacurilor. Potrivit autorităților turce, ea a sosit în Turcia pe 2 ianuarie, cu un avion pe ruta Madrid-Istanbul, apoi a intrat în Siria pe 8 ianuarie.

17 persoane au murit, săptămâna tecută, la Paris, în seria de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi că fac parte din Al-Qaida sau din gruparea Stat Islamic. Cei trei atacatori au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.