13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 12:21

Şapte persoane au fost arestate în ancheta privind atacul de la Charlie Hebdo

spot_img

Anunțul a fost făcut marți de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve

PAris_teroristi 3

Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat joi “mai multe reţineri” şi “arestări preventive” în ancheta privind atacul sângeros împotriva săptămânalului satiric “Charlie Hebdo”, soldat cu 12 morţi. Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

“Şapte persoane”, a răspuns pentru postul de radio Europe 1 ministrul, întrebat care este numărul persoanelor aflate în prezent în arest preventiv. O sursă judiciară a declarat, la rândul său, că au fost reţinute şapte persoane, bărbaţi şi femei din anturajul celor doi fraţi identificaţi drept presupuşii autori ai atacului şi care încă nu au fost găsiţi.

Anterior, premierul francez Manuel Valls anunţase “mai multe reţineri şi arestări preventive”, fără a preciza numărul persoanelor vizate de acestea.

Au fost mai multe reţineri în această noapte, sunt arestări preventive“, a declarat premierul pentru postul de radio RTL, refuzând să ofere detalii, în timp ce a fost întrebat cu insistenţă dacă este vorba despre doi sau trei indivizi arestaţi.