Ziua Porților Deschise la MAE: tur ghidat în biroul ministrului și în alte spații reprezentative pentru diplomație

Ziua Porților Deschise la MAE: tur ghidat în biroul ministrului și în alte spații reprezentative pentru diplomație

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează pentru prima dată, sâmbătă, Ziua Porților Deschise, ocazie cu care publicul interesat va putea descoperi elemente de istorie, precum și de actualitate din activitatea diplomatică a României.

Evenimentul, programat între orele 10,00 și 18,00, este promovat în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului 2013, potrivit MAE.

Vizitatorii, asistați de un ghid, vor putea vedea clădirea Mihai Eminescu, reprezentativă pentru patrimoniul arhitectural al Bucureștiului.

De asemenea, clădirea centrală a MAE va fi deschisă în premieră pentru public, unde se află galeria cu portretele miniștrilor de Externe ai României, Sala Hărților, precum și două spații reprezentative pentru activitatea diplomatică de ieri și de azi, Sala Nicolae Titulescu și Sala Grigore Gafencu, doi iluștri șefi ai serviciului diplomatic.

Turul va include și biroul ministrului Afacerilor Externe, precum și curtea interioară a MAE, care găzduiește o expoziție de artă plastică cu lucrări ale absolvenților din cadrul Universității Naționale de Artă din București.

De asemenea, va fi deschis publicului biroul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Alte obiective de interes vizează Salonul Alb și Salonul cu Vitralii din Clădirea Eminescu, unde vizitatorii sunt invitați să doneze cărți în limba română pentru copiii români din străinătate.

Accesul este permis începând cu ora 10,00, pe intrarea principală, din Aleea Alexandru, nr. 31, sector 1, informează MAE.

A.V.

NICIUN COMENTARIU