Ziua Marinei fără marinarul Băsescu

Fostul comandant de navă Traian Băsescu nu participă nici anul acesta la festivitățile organizate, la Constanța, de Ziua Marinei Române. De altfel, este al treilea an consecutiv în care Băsescu alege să aniverseze Ziua Marinei în alt mod decât participând la spectacolul organizat de marinari pe litoral. Asta după ce, la ultima sa participare la festivități, în 2010, șeful statului a fost întâmpinat cu huiduieli și fluierături în momentul în care se îndrepta spre microfon pentru a-și susține discursul.

Anul acesta, un eventual discurs susținut în fața celor câtorva mii de oameni așteptați să participe la Ziua Marinei Române a fost înlocuit de Traian Băsescu de un mesaj transmis prin intermediul unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Doresc să adresez tuturor românilor, în această zi în care prăznuim «Adormirea Maicii Domnului» și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei Române, gândurile mele cele mai calde și sincere urări de sănătate și bucurie alături de cei dragi. Sărbătorim Ziua Marinei Române, o zi cu semnificații aparte pentru toți marinarii care servesc țara pe navele aflate sub pavilion românesc și pentru cei care muncesc în porturile noastre, prilej cu care le mulțumesc tuturor pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă zi de zi. De asemenea, doresc să adresez mulțumirile mele tuturor militarilor care își desfășoară activitatea în slujba Forțelor Navale Române pentru devotamentul și pentru curajul de care dau dovadă în misiunile care le sunt încredințate. Fie ca această zi de sărbătoare să ne aducă seninătate și speranță!
La mulți ani, marinari!

Traian Băsescu
Preşedintele României

 

Joi dimineață, Administrația Prezidențială a mai anunțat că preşedintele Traian Băsescu se va afla, în jurul orei 10.45, la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, pentru a participa la slujba religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului”.

De asemenea, în jurul orei 13.00, este anunţată participarea preşedintelui la Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic “La Oarba şi la Iernut”, la Oarba de Mureş, judeţul Mureş.

Raluca Dan

NICIUN COMENTARIU