9.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:44
No menu items!

Zeci de copii, de la școală la spital după ce au consumat „lapte și corn”

spot_img

Un număr de 31 de copii de la Școala „Elena Doamna” din Ploiești (județul Prahova) au fost transportați, luni, la spital, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Autoritățile urmează să preleveze probe din produsele distribuite în programul guvernamental „Lapte și corn” atât de la unitatea de învățământ, cât și de la fabricile producătoare.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Marius Mihai, a declarat, pentru AGERPRES, că 29 de copii cu vârste între 11 și 14 ani au fost duși cu ambulanțele la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, iar alți doi au fost transportați de părinți la Spitalul de Pediatrie și transferați ulterior tot la cel de Boli Infecțioase.

Elevii au prezentat, în timp ce se aflau la școală, simptome specifice toxiinfecției alimentare, respectiv vărsături, greață și amețeli.

Potrivit șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Corneliu Buzu, autoritățile vor preleva probe din produsele distribuite în programul guvernamental “Lapte și corn” atât de la unitatea de învățământ, cât și de la fabricile producătoare.

Luni a fost prima zi din cursul acestui an școlar în care în unitățile de învățământ din Prahova au fost distribuite produsele din programul guvernamental “Lapte și corn”.

Administratorul public al județului, Fabioara Ionescu, a declarat pentru AGERPRES că licitația a fost câștigată de o asociere formată din patru firme, respectiv Ecolact, care furnizează laptele, Vel Pitar, Lido Gîrbea și Voipan. Potrivit acesteia, valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi.

Firma care produce laptele distribuit în școlile din județul Prahova a fost amendată, în primăvara anului 2012, pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu după ce analizele au confirmat prezența stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecție alimentară la copii.

Ulterior, reprezentanții firmei Ecolact au anunțat că vor da în judecată autoritățile, în condițiile în care analizele paralele au infirmat existența acestui stafilococ în lapte.