Zapiekanka

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

ZAPIEKANKA sau “Pizza pe baghetă” este una dintre gustările tradițional stradale din Polonia.

Sandwich din jumătate de baghetă, Zapiekanka conține de obicei ciuperci, ceapă verde și brânză sau cașcaval, copt până se topește brânza și servit adesea cu  ketchup. Variantele noi, pe care le găsim acum pe străzile Poloniei, conțin și șuncă, chorizo sau carne tocată. În orice variantă o vom găsi, Zapiekanka este o gustare pe cinste.

Ingrediente:

  • ½ baghetă simplă,
  • 30 gr ciuperci,
  • 30 gr cașcaval sau brânză,
  • 1 ceapă verde,
  • 5-7 felii chorizo,
  • ulei măsline,
  • sare.

Mod de preparare:

Bagheta tăiată pe lungime se va folosi doar pentru o singură parte.

reteta

Se stropește cu ulei de măsline,

reteta1

se așează ciupercile feliate sau tocate, feliile de chorizo și cașcavalul ras. În cazul în care folosiți ciuperci din conservă sau din borcan, stoarceți-le înainte de a le pune pe baghetă. Altfel, pâinea se va înmuia.

Tăiem apoi ceapa verde, mărunt și o presărăm peste cașcavalul ras.

reteta2

Așezăm bagheta într-o tavă și o introducem la cuptorul încălzit la 175- 180 grad. O lăsăm până când cașcavalul se va topi.

reteta3

Zapiekanka se servește caldă, de cele mai multe ori cu ketchup deasupra.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU