Voiculescu: Dacă nu va mai fi controlul judiciar, nu plec în vacanţă, rămân pentru că este o ofensivă UPDATE

Magistrații Tribunalului Bucureşti judecă marţi contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este acuzat de şantaj

Dan_Voiculescu_SZ

  • UPDATE

Magistrații Tribunalului București au judecat marți contestația președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupție în dosarul în care este acuzat de șantaj. Instanța va da o soluție în acest caz, joi, pe 10 iulie.

Dan Voiculescu a fost prezent marți, în sala de judecată, însoțit de avocatul Gheorghiță Mateuț. Dezbaterile nu au fost însă publice.

Dan Voiculescu a declarat, marţi, că în cazul în care instanţa dispune ridicarea măsurii controlului judiciar, nu mai pleacă în vacanţă, pentru că aceasta trebuie făcută “când eşti liniştit, nu tracasat”, dar şi pentru că este o ofensivă şi rămâne “pe terenul de luptă”.

Magistrații Tribunalului Bucureşti judecă marţi contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este acuzat şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Dan Voiculescu a declarat, la Tribunalul Bucureşti, înaintea şedinţei de judecată, că dacă instanţa va dispune ridicarea controlului judiciar, nu va mai pleca în vacanţă, “pentru că este o ofensivă”.

Nu mai plec, rămân pentru că este o ofensivă şi vacanţa trebuie făcută de regulă când eşti liniştit, nu tracasat, pe de o parte. Pe de altă parte, rămân pentru că probabil domnul Băsescu o să mai găsească nişte lucruri şi rămân aici pe terenul de luptă. Dacă umblă cu astfel de minciuni şi astfel de forţări care nu au niciun fel de legătură cu realitatea, poate să găsească oricând. Şi acum poate să zică că am în buzunar heroină.

Dan Voiculescu
președinte fondator PC

Preşedintele fondator al PC a precizat că a depus contestaţia în acest caz pentru că are dreptul să facă acest lucru.

“O cer pentru că este dreptul meu. Argumentele sunt deja cunoscute, legate de faptul că eu de foarte mulţi ani, din 2004, nu mai sunt implicat în niciun fel de relaţii comerciale. Toate contractele de care se vorbeşte nu au legătură cu mine“, a mai spus Dan Voiculescu.

Înainte să meargă la Tribunalul Bucureşti, Dan Voiculescu a fost la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin controlul judiciar.

R.D.

NICIUN COMENTARIU