13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:20
No menu items!

Vită caramelizată

spot_img

vita_caramelizata

Ingrediente:

  • 300 grame carne de vită,
  • 4 căței de usturoi,
  • 3 linguri sos soia,
  • 2 linguri oțet de orez,
  • ceapă verde,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 1 linguriță zahăr brun,
  • 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Carnea se spală, cu ajutorul unui prosop de bucătărie se îndepartează apa de pe ea și se taie în fâșii.

Se încinge uleiul într-o cratiță și se frige carnea până capătă o culoare arămie.

vita_caramelizata1

În timp ce carnea este în cratiță, pregătim sosul din sosul de soia, oțet și pastă de ardei.

vita_caramelizata2

Usturoiul pisat sau doar strivit se călește și peste el se adaugă sosul de soia cu ardei și carnea friptă.

vita_caramelizata3

La foc mare se lasă să fiarbă, până când carnea va trage tot sosul. Se stinge apoi și se adaugă ceapa verde, tăiată mărunt.

Se servește ca atare sau cu orez.

vita_caramelizata4

Poftă bună!

Nicoleta Popa