Violențe în Egipt: Bilanțul morţilor a ajuns la 278

Violențe în Egipt: Bilanțul morţilor a ajuns la 278

Violențe în Egipt: Bilanțul morţilor a ajuns la 278

Bilanţul intervenţiei forţelor de ordine pentru dispersarea susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi se ridică la 278 de morţi, în Egipt, anunţă Ministerul egiptean de Interne, deşi mişcarea islamistă Fraţii Musulmani a semnalat mai multe victime.

Cea mai mare parte a persoanelor ucise în cadrul  operaţiunii de dispersare a manifestaţiilor de la Cairo sunt civili, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de agenţiile internaţionale de presă, detaliind că 61 de persoane au murit în Piaţa Rabaa al-Adawiya, unde avea loc cea mai mare adunare pro-Morsi şi 21 în Piaţa Nahda. În plus, potrivit Ministerului de Interne, 43 de poliţişti şi-au pierdut viaţa în ciocnirile cu manifestanţii.

Înalţi responsabili cu securitatea au declarat pentru AFP că starea de urgenţă a permis „revenirea la calm” după măsurile poliţiei şi armatei de dispersare a manifestaţiilor pro-Morsi de la Cairo şi ciocnirile care au urmat în întreaga ţară.

Pe fondul violenţelor, vicepreşedintele Egiptului, Mohamed ElBaradei, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează. Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

C.I.

NICIUN COMENTARIU