Vin zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Vin zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Vin zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Media temperaturilor maxime va fi în creştere treptată de la 29 de grade până în jur de 36 de grade Celsius, valoare ce se va atinge în zilele de 28 şi 29 iulie. Începând din 30 iulie vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade Celsius.

În intervalul 23-27 iulie nu se aşteaptă ploi, dar începând cu 29 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ şi cu apariţie la nivel local sau chiar izolat.

„Radiațiile sunt la un nivel normal în această perioadă, însă în zilele următoare temperaturile cresc destul de mult. Soarele se va manifesta cu toată forța din cauza lipsei precipitațiilor, implicit a norilor., avertizează meteorologul Maria Tomescu

Temperaturile se anunță ridicate pe litoral, pentru perioada imediat următoare, atingând maxime de peste 30 de grade, în condițiile în care la mare ar trebui să fie 28 de grade.

La munte vremea se va încălzi semnificativ în intervalul 22 – 29 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte în medie cu 4…6 grade. Apoi se preconizează o răcire uşoară vremii, însă valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei.

NICIUN COMENTARIU