Vicepremierul Gabriel Oprea: “SRI a pierdut cel mai bun director de până acum, dar societatea a câștigat un lider”

Vicepremierul pentru siguranță națională, Gabriel Oprea a declarat că demisia lui George Maior de la SRI reprezintă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al  unui serviciu de informaţii din România

oprea_maior_GIS

Ca Viceprim-ministru pentru securitate naţională, ca ministru al Afacerilor Interne, dar și ca fost ministru al Apărării Naționale, afirm, în cunoştinţă de cauză, că eficacitatea SRI în apărarea românilor şi a României a crescut exponenţial din 2006 şi până în prezent.

 declarație Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională

Ministrul de interne Gabriel Oprea mai susține că rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali. Oprea își exprimă speranța că viitorul director va avea un mandat cel puțin la fel de bun ca cel al lui Maior și că drumul pe care se află acum SRI va fi continuat.

De asemenea, îmi exprim convingerea că George Maior va rămâne o voce activă în societatea românească. Nu doar competenţa profesională îl recomandă în acest sens, ci şi calităţile sale umane. Este un român adevărat, loial interesului naţional şi un om care nu se teme de responsabilitatea opţiunilor sale. Personal, consider că George Maior este printre puţinii lideri care pot performa în oricare dintre cele mai înalte funcţii de demnitate publică ale statului român.

 Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională

NICIUN COMENTARIU