Vești proaste pentru imigranții care vor să ajungă în Germania

Autoritățile germane resping un număr tot mai mare de migranți care vin dinspre Austria cu intenția de a ajunge în țările scandinave, a anunțat luni poliția austriacă, citată de AFP.

“Numărul zilnic al migranților respinși a ajuns de la 60, în luna decembrie la 200, la începutul acestui an”, a declarat David Furtner, purtător de cuvânt al poliției din provincia Austria Superioară. Această provincie este tranzitată de majoritatea migranților care doresc să intre pe teritoriul german, ceea ce înseamnă între 1.000 și 2.000 de persoane în fiecare zi.

Cei mai mulți migranți respinși de Germania “nu doresc să ceară azil în această țară și sunt afgani care încearcă să ajungă în Suedia sau Danemarca, dar și marocani și algerieni”, a precizat Furtner.

Înăsprirea condițiilor de intrare în Germania coincide cu introducerea unor măsuri mai stricte de control de către Suedia și Danemarca la propriile frontiere și are loc în contextul violențelor produse la Koln și în alte orașe germane în noaptea de Anul Nou, majoritatea agresorilor fiind imigranți, după cum au anunțat autoritățile germane.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat, într-un interviu publicat marți în cotidianul “Kronen Zeitung”, introducerea unor controale mai stricte la granița cu Slovenia. Dacă legea va autoriza acest lucru, controalele vor viza “trierea între refugiații economici și refugiații de război”, a precizat șeful executivului de la Viena.

NICIUN COMENTARIU