11.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 10:05
No menu items!

Un deputat cere includerea „expertului feng shui” în nomenclatorul meseriilor

spot_img

Parlamentarul PC Cornelia Negruț a militat, pe lângă ministrul muncii, pentru drepturile „experților feng shui”

slide_fengshui

Deputatul PC Cornelia Negruţ i-a cerut ministrului muncii includerea în nomenclatorul de meserii a „expertului” fengh shui. Deputatul și-a argumentat cererea pe activitatea acestor experți, care – potrivit parlamentarului – se „bazează pe teoria elementelor pământ, metal, apă, lemn, foc şi pe principiile yin şi yang” și vizează ameliorarea sănătăţii şi comportamentului persoanelor.

Vă întreb cu respect, doamnă ministru, dacă aveţi în vedere includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui„, arată Negruţ în scrisoarea trimisă ministrului muncii, Rovana Plumb, potrivit MEDIAFAX. 

Parlamentarul menţionează că „Fengh Shui este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiile vieţii oamenilor„. „Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător”, susține deputatul.

Cornelia Negruț mai menţionează că expertul fengh shui, „bazându-se pe teoria celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) dar şi pe principiile yin şi yang, încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor”. „Cele patru centre de interes majore din fengh shui sunt: bogăţia, fericirea, longevitatea şi copiii sănătoşi„, subliniază parlamentarul.

Potrivit Ministerului Muncii, actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) se face din iniţiativa utilizatorilor, respectiv organele administraţiei publice centrale şi locale, unităţile bugetare, agenţii economici, organizaţiile patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţiile, asociaţiile, persoanele fizice şi juridice.

Potrivit legii, pentru introducerea unei noi ocupaţii în COR, utilizatorii trebuie să depună la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice o cerere însoţită de documentaţia prevăzută de articolul 8 din Ordinul nr. 270/2002, care trebuie să cuprindă un memoriu justificativ, descrierea ocupaţiei, o adresă din partea ministerului de resort, precizarea bazei legale.

Documentaţia este analizată de personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Ocupare şi Egalitate de Şanse, cererea fiind soluţionată în termen de 30 de zile de la data înregistrării, se mai menţionează în răspunsul ministerului la solicitarea deputatului PC.