Trinomul din Justiție, continuatorul binomului Livia Stanciu-Codruța Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție se raliază luptei anticorupție desfășurate de Ministrul Public, în baza unei declarații comune semnate în luna iulie de cele trei instituții, document care aduce aminte de protocoalele din justiție.

Grav este că, în eforturile de combatere a corupției, Consiliul Superior al Magistraturii nu prea are ce căuta, menirea sa fiind de a garanta independența justiției și de a se ocupa de cariera magistraților. De cealaltă parte, Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie doar să împartă dreptatea, să judece obiectiv, chiar și dosarele de corupție instrumentate de procurori, nu să promită, cel puțin declarativ, combaterea corupției prin condamnarea persoanelor cercetate de Ministerul Public.

Documentul este semnat de șefa CSM, Mariana Ghena, președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, precum și de procurorul general Augustin Lazăr și poate fi citit aici.

Fosta președintă a ÎCCJ, Livia Stanciu, ridica în slăvi și aducea osanale, în 2014, procurorilor DNA, pentru lupta anticorupție, asigurându-i că vor avea în ea „un partener de nădejde”. „Veţi avea întotdeauna în judecătorul Stânciu un partener de nădejde, un partener total şi necondiţionat în lupta pe care o realizaţi în combaterea corupţiei, doar aşa vom reuşi să învingem acest fenomen”, spunea Livia Stanciu, la bilanțul DNA.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU