10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 13:23
No menu items!

Tort cu cremă de brânză și mousse de coacăze roșii

spot_img

Săptămâna aceasta vă recomandăm un nou desert delicios și „de sezon”

tortIngrediente

Blat:

  • 3 ouă,
  • 100 gr făină,
  • 75 gr zahăr,
  • 30 ml ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao.

Crema de brânză:

  • 300 ml smântână lichidă,
  • 250 gr brânză dulce,
  • 50 gr zahăr.

Mousse de coacăze roșii:

  • 400 gr coacăze roșii,
  • 100 ml smântână lichidă,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă,
  • 2 plicuri gelatină.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă cu sare până se întăresc, iar gălbenușurile se bat împreună cu zahărul și uleiul, până obținem o compoziție alb-gălbuie. Făina se amestecă cu praful de copt și cacaoa și se adaugă în „ploaie” peste gălbenușuri. După ce s-a omogenizat complet, se adaugă și albușurile și se vor amesteca cu o spatulă din lemn.

Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul încălzit  la 160 grade, pentru 17-20 minute.

tort1

Pentru crema de brânză, se amestecă smântâna cu zahărul până când acesta se topește complet, apoi se bate cu ajutorul unui tel sau mixer, până capătă consistență. Se adaugă apoi brânza dulce și se bate în continuare să se omogenizeze complet. Se ține la frigider până se întinde pe blat.

Coacăzele se spală bine și se pasează cu ajutorul unui blender.

tort2

Pasta obținută se toarnă într-o cratiță și se pune pe foc. Adăugăm zahărul și amestecăm până când acesta se topește.

Gelatina se hidratează pentru 10 minute în apă, apoi se amestecă cu sosul de coacăze.

Smântâna lichidă se bate spumă și se adaugă peste sosul de coacăze.

tort3

Peste blat se întinde crema de brânză și se lasă la rece pentru 30-40 minute, apoi se toarnă peste mousse-ul de coacăze. Se dă iarăși la rece și se servește după cel puțin 4 ore.

tort5Savurați cu plăcere!

tort6Nicoleta Popa