TEROARE ÎN PARIS. Gruparea Stat Islamic a difuzat imagini cu autorii atentatelor decapitând ostatici / VIDEO

Gruparea Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă nouă dintre autorii atacurilor de la Paris, realizată înainte de a comite atentatele din 13 noiembrie, în timp ce decapitează ostatici şi fac antrenamente militare în Orientul Mijlociu, ameninţând Marea Britanie.

În înregistrare, publicată sub titlul “Omorâți-i acolo unde-i întâlniți“, este vorba despre patru belgieni, trei francezi și doi irakieni.

Publicată de divizia media în limbi străine a Statul Islamic, Al-Hayat Media Center, înregistrarea îi înfățișează pe jihadiști în timp ce comit atrocități, cum ar fi decapitări și executarea prin împușcare a unor persoane prezentate ca ostatici.

Vorbind în arabă și în franceză, mai mulți dintre aceștia afirmă că mesajul lor “este adresat tuturor țărilor participante la coaliția” antijihadistă condusă de SUA, care a intervenit din septembrie 2014 împotriva SI în Siria și în Irak.

Înregistrarea video arată, de asemenea, o fotografie al premierului britanic, David Cameron, însoțită de o frază în engleză: “Oricine se va așeza de partea necredincioșilor va fi ținta săbiilor noastre”.

Videoclipul îi descrie pe cei nouă jihadiști drept “lei” care “au îngenuncheat Franța”.

Imaginile mai conțin extrase arătând atentatele de la Paris și operațiunile forțelor franceze de securitate după atacuri, potrivit AFP.

NICIUN COMENTARIU