12.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 2:45
No menu items!

Tatăl teroristului din Orlando reacționează după cel mai sângeros atac armat din SUA. VIDEO

spot_img

Seddique Mateen, tatăl lui Omar Mateen, americanul de origine afgană care a comis atacul armat din noaptea de sâmbătă spre duminică dintr-un club de noapte gay din Orlando, Florida, soldat cu 49 de morți, și-a exprimat „tristețea”, într-un mesaj video postat luni pe pagina sa de Facebook, în care a afirmat că „îi revine lui Dumnezeu să-i judece pe homosexuali”, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Căderea să-i judece pe homosexuali pentru faptele lor îi revine lui Dumnezeu, nu slujitorilor săi. Sunt întristat de această veste. Fie ca Dumnezeu să-i îndrume pe tineri și să-i facă să urmeze islamul adevărat”, a spus Seddique Mateen, în cadrul mesajului, purtând un costum închis la culoare și o cravată roșu cu negru și vorbind în dari, una din cele două limbi oficiale ale Afganistanului, având în spate un drapel afgan. „Sunt extrem de întristat de acest incident, iar aceasta le-am spus-o și americanilor”, a continuat el, într-un mesaj de trei minute adresat „bunului popor al Afganistanului și tuturor compatrioților mei”.

Seddique Mateen se întreabă de ce fiul său a făcut asta în luna sfântă a Ramadanului. „Fiul meu, Omar Mateen, era un om foarte bun. Era căsătorit și tatăl unui copil. Respecta familia. Nu știam că purta această ură în inimă”, a mai spus tatăl agresorului.

El a explicat că Omar „lucra pentru o firmă de securitate care îi dăduse o armă”. „Nu înțeleg. A mers în acel club pentru homosexuali și a ucis 50 dintre ei”, a continuat Seddique Mateen.

Potrivit presei americane, fiul său, Omar Mateen, american de origine afgană, era născut în 1986 la New York, locuia la Port Saint Lucie, oraș situat la circa 200 km sud-est de Orlando, și nu avea cazier judiciar. În februarie 2015, tatăl său își anunțase, într-o emisiune în limba dari la un post comunitar, candidatura la președinția afgană, denunțând „acapararea țării de către străini” și „corupția generalizată”.

Emanuel Stan