Tăriceanu, contra lui Dragnea: „Numirea procurorilor trebuie depolitizată”

Calin Popescu Tariceanu, despre Directiva UE privind prezumția de nevinovăție

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că este posibil ca pachetul de legi privind justiția să fie asumat de coaliție și prezentat în Parlament, dacă, procedura legislativă pe care trebuie s-o inițieze Ministerul Justiției va dura mai mult de sfârșitul anului.

Liderul ALDE a precizat că „pentru ALDE, cel mai important obiectiv este trecerea pachetului de legi ale justiției”. În acest sens, „îl vom invita, mâine, pe ministrul Tudorel Toader să ne prezinte calendarul privind procedura pentru aceste legi. În cazul în care calendarul va avea un traseu mai lung de sfârșitul anului, atunci pachetul va fi asumat de coaliție și depus în Parlament”, a spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, președintele Senatului s-a poziționat total diferit față de Liviu Dragnea, care consideră că președintele României trebuie să rămână în mecanismul de numire a procurorilor-șefi, susținând că „numirea procurorilor trebuie depolitizată”. În schimb, Tăriceanu susține, ca și Dragnea, transformarea Inspecției Judiciare într-o structură autonomă.

Valeriu Motoc

 

NICIUN COMENTARIU