Tăriceanu: Este obligaţia preşedintelui să divulge numele candidatului care este ofiţer acoperit

Președintele PLR a precizat că la nivelul CSAT “nu vine nimeni să-ți prezinte vreo listă cu ofițerii acoperiți”

tariceanu plr

Liderul PLR, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Suceava, că nu are cunoştinţă de vreun ofiţer acoperit, precizând că este obligaţia preşedintelui Traian Băsescu să facă public numele, în condiţiile în care ar încălca legea dacă nu l-ar divulga.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, într-o conferință de presă, că legislaţia interzice celor care sunt parlamentari, miniştri, şefi de partid, magistraţi să fie ofiţeri acoperiţi şi a subliniat că nu are cunoştinţă de vreun astfel de ofiţer acoperit.

La nivelul CSAT nu eşti la curent cu cei care sunt ofiţerii acoperiţi, nu vine nimeni să-ţi prezinte vreo listă cu ofiţerii acoperiţi“, a spus Tăriceanu

Nu te joci cu reputaţia unor oameni numai pe bază de intuiţie sau bănuieli. Este obligaţia preşedintelui şi numai a preşedintelui, dacă consideră că este nevoie, dacă consideră că încalcă o lege nedivulgând aceste nume, să o facă. (…) Nu avem prea multe de elaborat pe subiect. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. Le văd foarte simplu aici. Preşedintele intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Senatului, președintele PLR

 

Tăriceanu a fost întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul respectiv. “Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înţelegeţi că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu şi pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care şi-au distrus cariera politică pe acuzaţii nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta şi să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidaţi“, a liderul PLR.

Președintele Senatului a reafirmat că nu este el persoana la care face referire Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, precizând că, dacă nu se va întâmpla, o va face el.

D.M.

NICIUN COMENTARIU