Supă cremă de dovlecei

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei,
  • 1 cartof,
  • 1 ceapă,
  • 100 gr ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 50 gr unt,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se spală, se curăţă apoi şi de seminţe şi se taie cubuleţe.

supa_dovlecei1

Împreună cu ceapa tocată se sotează cu puţină sare pentru 10-13 minute, la foc între mediu şi mic, amestecând din când în când.

supa_dovlecei2

După ce dovleceii s-au înmuiat de-ajuns, se toarnă apă sau supă de pui şi ţelina tăiată cuburi şi se acoperă cu un capac. Când apa începe să dea în clocot se adaugă cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mediu până ce cartoful este fiert de-ajuns.

Se strecoară jumătate din supă şi, cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, pasăm legumele. Adăugăm apoi untul şi laptele şi transformăm supa într-o cremă fină. Dacă este prea groasă, se poate subţia cu restul de supă scursă. Când aţi obţinut consistenţa dorită, se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte caldă, ca atare, cu mărar sau smântână.

Poftă bună!

supa_dovlecei3Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU