Supă cremă de broccoli

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_broccoli

Ingrediente:

  • 300 gr broccoli,
  • 1 cartof,
  • 1 ceapă,
  • 50 gr țelină,
  • 3 căței de usturoi,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri ulei,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb.

Mod de preparare:

Ceapa se curăță, se taie julien și se călește în ulei.

supa

Între timp, se curăță țelina și cartoful și se taie cubulețe: țelina în cuburi mici și cartofii în cuburi mai mari.

După ce ceapa s-a călit, se adaugă legumele și se toarnă apă cât să acopere legumele cuburi.

Broccoli se desprinde în buchețele mici și se spală în apă rece.

supa_broccoli1

Când apare primul clocot, se adaugă și buchețelele de broccoli, și usturoiul și se lasă să fiarbă 15 minute, acoperind oala cu un capac. Opțional, puteți adăuga și câteva firicele de pătrunjel.

supa_broccoli2

După fierbere, se lasă să se răcească câteva minute, se scurge jumătate din supa rămasă și se adaugă untul și laptele, care au stat la temperatura  camerei. Cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui robot de bucătărie, pasăm legumele, până când amestecul ajunge la consistența  unei creme. În cazul în care compoziția este prea groasă, o putem subția cu supa rămasă.

supa_broccoli3

Se asezonează cu sare și cu piper alb după gust și se serveste caldă, cu crutoane.

supa_broccoli4Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU