Subvențiile pe calea ferată au ajuns în vizorul DNA

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, în Bucureşti, Braşov şi Ilfov, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în domeniul transportului feroviar privat de călători

sncfr

Procurorii au în vedere atât firmele private care au primit subvenții, cât și reprezentanții CFR Călători care au aprobat contractele acestor societăți. Perioada vizată este 2008 – 2013.

Surse judiciare că procurorii au descins la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Braşov, precum şi la Compania Naţională CFR SA şi la Regionala CFR din Braşov. Printre persoanele vizate în acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructură Regionala Braşov, care este suspectat de luare de mită de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrări.

Acuzațiile legate de reprezentanţii CFR vizaţi în acest dosar sunt legate de faptul că au transmis informaţii nedestinate publicităţii în scopul atribuirii unor contracte către anumite firme, pentru achiziţia de echipamente scoase la licitaţie de CFR.

Totodată, în acest dosareste suspectat și Claudiu Dumitrescu, director în Ministerul Transporturilor, că ar fi luat mită de la omul de afaceri braşovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU