SUA fac apel la Republica Moldova să pună în aplicare prevederile Acordului de Asociere la UE

SUA au salutat învestirea noului guvern în Republica Moldova, condus de premierul Chiril Gaburici

chiril_gaburici

SUA au salutat învestirea noului guvern în Republica Moldova, condus de premierul Chiril Gaburici, și au cerut Chișinăului să pună în aplicare prevederile Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut joi de Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Suntem pregătiți să lucrăm cu prim-ministrul Gaburici și vom fi bucuroși să vedem măsuri rapide privind punerea în aplicare a reformelor necesare poporului moldovean, inclusiv realizarea Acordului de asociere cu UE.

Jen Psaki
purtător de cuvânt, Departamentul de Stat al SUA

SUA sunt pregătite să sprijine guvernul Republicii Moldova pe calea integrării europene, a subliniat reprezentanta Departamentului de Stat.

Miercuri, la aproape trei luni de la alegerile parlamentare din Republica Moldova, forul legislativ de la Chișinău a votat noul guvern și noul premier, din a doua încercare, după ce alianța minoritară de guvernare – Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Partidul Democrat (PD) – a propus pentru funcția de prim-ministru un candidat care să fie acceptat de formațiunea comuniștilor (în opoziție). Partidul Liberal, proeuropean, de asemenea în opoziție, a refuzat să voteze un guvern din care nu face parte.

Reacția SUA intervine în contextul în care societatea civilă și o parte a mass-media de la Chișinău au contestat “infiltrarea” la putere a comuniștilor, care încep să-și impună agenda.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU