Statul Islamic s-a retras din mai multe cartiere ale orașului sirian Kobane

Statele Unite au anunțat că au bombardat pozițiile Statului Islamic în Kobane în 18 reprize marți și miercuri, omorând ”mai multe sute” de combatanți ai SI

kobane-siria

Combatanții kurzi au preluat controlul mai multor cartiere ale orașului sirian kurd Kobane de la jihadiștii grupului Statului Islamic (SI), grație loviturilor aeriene ale coaliției internaționale, a afirmat un responsabil kurd local, transmite joi AFP.

Unitățile de apărare ale poporului (YPG, principala miliție armată kurdă din Siria) au progresat în estul și în sud-estul orașului”, a declarat Idriss Nassen prin telefon pentru AFP.

Înainte, ei (jihadiștii SI) controlau 30% din Kobane, acum controlează mai puțin de 20%, grație coaliției internaționale”, a adăugat Nassen din orașul asediat, precizând că ”luptătorii YPG întreprind operațiuni de ‘curățire’ în cartierele din est și sud-est”.

Potrivit declarațiilor lui Nassen, ”coaliția internațională a lovit Statul Islamic mai eficient în ultimele zile”. ”Avem nevoie de mai multe lovituri aeriene, precum și de arme și muniții pentru a lupta pe teren împotriva jihadiștilor”, a insistat responsabilul local.

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat că au bombardat pozițiile Statului Islamic în Kobane în 18 reprize marți și miercuri, omorând ”mai multe sute” de combatanți ai SI. Loviturile aeriene au reușit să frâneze înaintarea jihadiștilor, care ajunseseră luni în centrul orașului.

NICIUN COMENTARIU