Statul Islamic difuzează a patra înregistrare video cu ostaticul britanic John Cantlie

John Cantlie: “Cei care speră într-o operațiune chirurgicală curată fără a-și murdări mâinile vor avea parte de o surpriză oribilă”

John Cantlie

Jurnalistul britanic John Cantlie, ținut ostatic de aproape doi ani, afirmă, într-o nouă înregistrare difuzată duminică de jihadiști, că gruparea Statul Islamic este fermă în lupta sa și că jihadiștii străini s-ar putea întoarce în țările de origine pentru a comite atacuri, relatează The Guardian.

Este a patra înregistrare de acest fel în care apare jurnalistul britanic răpit în Siria, constrâns fiind să livreze un mesaj. Cu un dicurs ce părea a fi fost pregătit anterior, el a spus că opinia publică occidentală este atrasă într-un război pe care nu îl poate câștiga, împotriva a mii de militanți înarmați.

Îmbrăcat într-o salopetă asemănătoare cu cele ale deținuților de la Guantanamo Bay, John Cantlie, 43 de ani, atrage atenția că “cei care speră într-o operațiune chirurgicală curată fără a-și murdări mâinile vor avea parte de o surpriză oribilă”.

Cantlie descrie lansarea unor precedente înregistrări video înfiorătoare cu uciderea altor prizonieri, cum ar fi jurnalistul american Steven Sotloff și lucrătorul umanitar britanic Alan Henning, ca fiind câștigătoare în orice situație pentru Statul Islamic.

Dacă aceste execuții determină o nemulțumire publică sau o schimbare politică, aceasta este victorie uriașă. Iar dacă nu fac decât să îndemne guvernele noastre să lanseze mai multe bombe și să cheltuiască mai multe milioane de dolari, slăbind țările noastre, aceasta este de asemenea o victorie

John Cantlie,

jurnalist și fotoreporter (înregistrare de șapte minute)

Jurnalist și fotoreporter cu experiență, John Cantlie a fost răpit de două ori în Siria, prima dată în iulie 2012, când a fost încătușat și legat la ochi pentru o săptămână, reușind să scape cu ajutorul Armatei Siriene de Eliberare. El a revenit în Siria spre finalul anului 2012, atunci când a fost luat ostatic pentru a doua oară.

 

NICIUN COMENTARIU