Statul Islamic ameninţă că-l va ucide pe pilotul iordanian

SI doreşte un schimb între irakiana Sajida al-Rishawi şi Kenji Goto

Kenji Goto

Gruparea Statul Islamic (SI) a ameninţat din nou, joi, că va ucide pilotul iordanian pe care-l ţine ostatic, cerând eliberarea unei jihadiste irakiene, într-un mesaj audio citit de către ostaticul japonez Kenji Goto, a anunţat centrul american SITE, potrivit AFP.

SI doreşte un schimb între irakiana Sajida al-Rishawi şi Kenji Goto.

Dacă Sajida al-Rishawi nu este adusă pentru a fi dată în schimbul vieţii mele, la frontiera turcă, joi, 29 ianuarie, cu o oră înainte de asfinţit, ora Mosulului, pilotul iordanian Mia’dh al-Jasaben (Maaz al-Kassasbeh) va fi executat imediat, a declarat Goto într-un mesaj neautentificat, difuzat pe conturi de Twitter care au legătură cu organizaţia.

Această înregistrare a fost postată la câteva ore după expirarea ultimatumului prin care SI cerea eliberarea lui al-Rishawi.

Într-o înregistrare video difuzată marţi, SI a ameninţat că-i va executa în termen de 24 de ore pe ambii ostatici dacă Sajida al-Rishawi nu este eliberată.

Iordania s-a arătat dispusă să o elibereze pe al-Rishawi, condamnată la moarte în această ţară pentru participarea la un val de atentate, în 2005, însă Ammanul vrea asigurări că pilotul său va fi eliberat în viaţă, deoarece acesta constituie prioritatea Ammanului.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU